Sunday, June 19, 2011

Day 16-17-18 Washington DC + relax

Faig una reserva de dos dies, en un motel al sud de Washington DC, concretament a Frederiksburg   , és un motel molt amb piscina i prop de centres comercials. Per primer cop en tot el viatge, dormiré dues nits seguides en el mateix llit. Coincideixo amb l´esdeveniment esportiu US open de golf, estic molt proper de Bethesda, el camp de golf congressional, a tiro del Pisha i companyia, lamentablament les entrades estan exhaurides

Dia tranquil i de relax, avui toca descansar, el cos ho demanava, són moltes milles de cotxe en 15 dies. Aprofito per comprar un carregador de bateria per la càmara (la "dichosa" càmera, no para de donar ensurts, ara resulta que hem vaig deixar el carregador amb la bateria extra, en algun motel entre florida i north carolina), llògicament m´he donat conte ja que m´he quedat sense batèria. La càmara continua fent una mica el tonto, però sembla que vagi funcionant.

També m´adono, després de tans dies, que el cotxe té un botonet que et permet saber la temperatura exterior, fins a dia d´avui, tenia que tancar les llums per poder-ho veure, ja deia jo que era molt raro. En fi una xorrada.

Després de tants dies conduint, s´ha de dir que la majoria de les carreteres/autopistes estan en bastant bon estat i ben senyalitzades, la tonteria de numero de carretera i North, South , East and West, ajuda molt per no equivocar-te i perde`t. Una cosa curiosa, molta goma suelta, sobretot en les interstates, resultat de les punxades de cotxes, i sobretot camions... els camions són els tipics de les pelicules de 18 rodes i fan bastanta por. No es pot correr gaire per aqui, el limit sol ser de 55 m/h uns 90 km/h, en les autopistes puja i va variant de 60 a 70 m/h, per tant la velocitat màxima segons quins llocs és de 125 km/h. Hi ha molta policia en les carreteres, i els cabrons et foten un susto, ja que semblen discoteques mòbils quan tenen que fer un "servei" especial. Seguint el fluxe del tràfic, no has de tenir problemes, generalment la majoria de la gent va 5 o 10 m/h per sobre del speed limit.

Un altre fet curiós, és la gasolina, la gran diferència de preu que hi ha entre els diferents estats. La zona més econòmica, 3.35$/gallon és la part del sud, Georgia, South Carolina.  I la més cara que he arribat a posar, a la zona nord Massachussets, Rhode Island, he arribat a pagar 4,10$ per gallon. Omplir un diposit, sol costar entre 50-60 $.




A Washington i vaig un parell de dies, el primer la visita tipica als llocs emblemàtics de la capital americana. Lincoln Memorial, Vietnam Wall memorial, Whitehouse, el pirulin... etc...etc....El llac de la pelicula Forrest Gump estaba sense aigua i en obres, és on Martin Luther King va fer el famos discurs del I have a dream.
Per la tarda hem trobo amb la gent de la penya barcelonista Culembia de Washington. El mestre Bassas, membre de la penya està molt ocupat i no pot venir. En Raimon Puigjaner, president de la penya, (amb familiars d´olesa, els seus avis son d´olesa), és un nano molt trempat, molt del barça i amb les idees clares. Sembla que estan bastant d´acord amb l´esperit de ConsultaQatar, i ens van aportar algunes idees i suggerències.

El segon dia, el dedico a visitar els museus de l´espai, història natural i història americana. Són espectaculars tots tres, el d´història americana a la gran majoria de vosaltres us aburriria, en canvi el de l éspai és imprescindible si es tenen 2-3 hores lliures. Penso amb l´Emili que sempre està a la lluna, segur que li hagués agradat.





La següent parada...... ATLANTIC CITY!!!

5 comments:

  1. Per fi,tantes voltes per poder anar a Atlantic City... Disfruta de la lobster i dels 40!

    ReplyDelete
  2. FELICITATS GAMBERROOOOOOOO!!!!
    Carles

    ReplyDelete
  3. Hola Jordi soc l`albert qui eren aquelles nenes que
    estaven al costat de la estatua i quins fars mes grans.

    ReplyDelete
  4. Jo a la lluna?i sense ganes de baixar, jjajaja. Per molts anys!!!


    Li

    ReplyDelete
  5. Felicitats, no crec que hi hagi millor manera per celebrar una EDAT IMPORTANT que fent el que realment t'agrada.
    Et recordo que tens una cita amb la familia Carbonell Aloy a la tornada, que els divendres sense tu no són el mateix (sobretot pel Carlitos, jejeje) MOLTS PETONS.

    ReplyDelete